Digi Beweegspellen

De Beweegspellen zijn ontworpen zodat je als leerkracht op een laagdrempelige manier aan de slag kunt met bewegend leren. Op deze pagina vind je een overzicht van de verschillende Beweegspellen.
Wil je aan de slag met bewegend leren, maar blijf je (dit keer) liever in de klas, dan kun je gebruikmaken van de Digi Beweegspellen. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn Digi Beweegspellen een digitale versie van de Beweegspellen. Ook hierbij werk je aan lesdoelen terwijl de kinderen worden uitgedaagd om te bewegen. Deze Digi Beweegspellen zijn ontworpen om via het digibord te openen, zodat kinderen in de klas kunnen bewegen. Over het bewegen in de klas maak je met leerlingen duidelijke afspraken, net als bij reguliere lessen.  
Je geeft als leerkracht zelf het tempo van de Beweegspellen aan, doordat je zelf door de presentatie heen klikt. Zo kun je het spel eenvoudig aanpassen aan het niveau van jouw groep.
Aangezien bewegend leren voornamelijk wordt ingezet bij herhaling van (basis)lesstof, zijn er voor verschillende vakgebieden Digi Beweegspellen ontworpen. Zo zijn er Digi Beweegspellen rondom rekenen en taal/spelling. Maar er zijn ook Digi Beweegspellen rondom thema’s, zoals EK/WK voetbal, Sint en Kerst en sociaal emotionele ontwikkeling zijn er spellen, zoals deze vind je bij ‘overig’. 

Hieronder kies je eerst het vakgebied waarmee  je wilt oefenen.

Naast deze Digi Beweegspellen zijn er ook Beweegspellen die je buiten op het plein uit kunt voeren. Bij deze Beweegspellen werk je aan dezelfde lesdoelen als je (reken)methode, maar dan krijgen leerlingen de mogelijkheid om tijdens het leren te bewegen. Meer weten over deze kant-en-klare materialen?