Marieke suikerbuik

Het gezicht achter beweegspellen is Marieke Suikerbuik. Al jaren werkzaam als leerkracht op een basisschool in Noord Brabant. En ook al jaren bezig om mijn onderwijs te verbeteren. Vooral het vele stilzitten van de kinderen is voor mij een reden om het anders te gaan doen.  

Tijdens de MLI (master leren en innoveren) ben ik me verder gaan verdiepen in bewegend leren. Het enthousiasme bij kinderen is aanstekelijk. Hoe kan ik leerkrachten inspireren en wat hebben zij nodig om meer met hun groep in beweging te zijn? 

Al enkele jaren ontwerp ik spellen voor mijn groep, zodat we de lesstof buiten kunnen herhalen, in plaats van stilzittend in de klas. De MLI gaf mij handvatten om het ontwerpproces te verbeteren en de afgelopen jaren heb ik deze spellen bijgeschaafd en door enkele collega’s laten testen. 
Met trots kan ik zeggen dat het werken met beweegspellen in mijn praktijk werkt! 


Master of education

Mei 2019 afgestudeerd aan de master leren en innoveren Hogeschool Rotterdam.

Buitenles leerkracht noord brabant 2022

April 2022 uitgeroepen tot 'Buitenles leerkracht van de provincie Noord Brabant'.

Leerkracht Basisonderwijs

Sinds 2012 werkzaam als leerkracht basisonderwijs.

lof subsidie

Schooljaar 2020-2021 subsidie ontvangen vanuit het Leraren Ontwikkel Fonds, thema bewegend leren op de basisschool.

In de media

De Beweegboxen die ik voor de Gemeente Steenbergen mocht samenstellen (door subsidie vanuit ‘Heel Steenbergen actief‘) zijn inmiddels uitgereikt. Bekijk het artikel hier: ‘Springend rekensommen maken met behulp van de Beweegbox‘.

Afgelopen ‘buitenlesdag’ kregen wij bezoek van IVN Natuureducatie en Jantje Beton. Zij filmden onze buitenles, lieten mijn leerlingen vertellen over hun ervaringen en ook ik mocht mijn verhaal doen. Bekijk de filmpjes hier: 
Juf Marieke over buitenles geven 
Buitenles – leuk, leerzaam en gezond!

Onlangs ontving ik tijdens het eerste sportcafé van ‘Heel Steenbergen actief‘ een cheque om voor de basisscholen in de gemeente Steenbergen Beweegboxen samen te stellen. BN de Stem kwam naar aanleiding van deze uitreiking een kijkje nemen hoe dat bewegend leren er in de praktijk uit kan zien. Bekijk het artikel hier: Rekenen saai? Niet als je dat op de skippybal mag doen: ‘Twee vliegen in één klap’

In het kader van de verkiezing tot ‘Buitenles leerkracht’ van het jaar maakte ZuidWest Update een item over de buitenlessen bij mij op school.
Bekijk de video en het artikel hier: ‘Voor juf Marieke is het iedere dag buitenlesdag’.

bewegend leren juf

Koningsdag 2021 kwam de lokale media langs op de basisschool waar ik werk, zij wilden wel meer weten over het bewegend leren bij ons op school.
Bekijk het artikel hier: Koningsspelen in het teken van ‘Ik + Jij = Wij’ (internetbode.nl)