Downloads

Ben je op zoek naar (gratis) materiaal om op een laagdrempelige manier aan de slag te gaan met bewegend leren? Dan ben je op de juiste pagina beland. Wil je aan de slag met beweegpaden, dan zijn er verschillende beweegpaden gratis te downloaden: een letterpad, getalbeelden of beweegsymbolen voor een beweegpad op de gang. Ook zijn er rondom verschillende thema’s loopspellen ontworpen. Bij deze loopspellen staat samenwerken centraal en ze zijn (meestal) vakoverstijgend, zowel reken- als taal/spelling opdrachten komen aan bod. 

Overige downloads:

Engels – levend memorie met bewegingen

bewegend leren engels

Met deze kaartjes met daarop bewegingen met daarbij een Engels woord, kun je tijdens de Engelse les aan de slag met levend memorie. 

Download de Engelstalige beweeg-kaartjes hier!

Wil je voorafgaand oefenen met de verschillende bewegingen in het Engels, speel dan het Digi beweegspel – Engels Movements (part ||)

Zelf je feestje samenstellen

Met deze verjaardag keuzekaartjes kunnen leerlingen hun eigen verjaardagsfeestje samenstellen. Leerlingen kiezen evenveel kaartjes als hoe oud ze worden of in welke groep ze zitten. Verschillende activiteiten waar leerlingen uit kunnen kiezen: 
– een muziekoptocht met 4 klasgenoten
– het liedje van Just Dance kids kiezen
– een taart versieren op het digibord (Prowise)
– een verfplaat kiezen
– een vlog maken van je verjaardag

Download de verjaardag keuze kaartjes hier!

Rekenstrategieën groep 3

Om plus- en minsommen t/m 10 vlot uit te rekenen, leren leerlingen in groep 3 verschillende strategieën. Om hiermee te oefenen, kun je het volgende spel spelen. Je kunt gebruikmaken van de sommenkaartjes uit het Beweegspel ‘Levende rekenmachine’. Kies welke strategieën je wilt oefenen en haal de bijbehorende sommenkaartjes uit het spel. Afhankelijk van het aantal strategieën dat je wilt oefenen, gaan er evenveel bewakers aan het eind van een beweegparcours staan.
Leerlingen pakken een sommenkaartje en gaan, voordat ze de som uitrekenen, eerst bedenken welke strategie zij moeten toepassen. Hebben zij de juiste strategie bepaalt, dan bewegen zij naar de bewaker (die de strategiekaart vast heeft) en vertellen het juiste antwoord. Vervolgens wisselen zij van rol. Download hier de strategie-kaarten.
Verschillende strategieën die o.a. aan bod komen:
– verliefde sommen (getallen die ‘samen 10’ zijn)
– flauwekul sommen (sommen met + of – 0 is flauwekul)
– buurman sommen (+1 of -1)

Wil je aan de slag met bewegend leren en ben je op zoek naar kant-en-klaar materiaal? Kijk dan eens op naar het overzicht Beweegspellen!