Interactieve bal

Ken je de multi-inzetbare interactieve bal al? Dit is een opblaasbare bal, voorzien van 18 insteekhoesjes. De kaartjes van de verschillende Beweegspellen passen er precies in, maar je kunt hem ook vullen met andere kaartjes. Voordat je met het spel start, vul je de interactieve bal met de gewenste kaartjes (zie downloads hieronder). Zoek met je groep een ruimte waar je veel plek hebt om te bewegen. Vorm met je groep een grote kring. De spelleider brengt de interactieve bal in het spel. Hij/zij noemt de naam van een andere speler en gooit de bal naar hem/haar toe. Deze speler vangt de bal en kijkt welke vraag/opdracht er het dichtst bij zijn/haar linkerduim/rechterpink etc. zit. 
Kies binnen welk thema je met de interactieve bal wilt werken. 

Carnaval/feest

Voor het thema ‘Carnaval’ of feest, zijn confetti-letters ontworpen. Speciaal voor beginnende lezers zijn er ook tweetekenklanken (ui, eu, ie, etc.) en lange klanken (oo, aa, etc.) aan toegevoegd. Download de confetti letters hier.

 

Gouden/zilveren weken

Download de pictogramkaartjes voor groep 1 t/m 3 hier.

Download de gesprekskaartjes voor groep 4 t/m 8 hier. Deze werkvorm is wellicht ook leuk om met collega’s als tussendoortje van de (start)vergadering te doen!

 

Juf met verlof

Speciaal voor een juf die met zwangerschapsverlof gaat (en graag met bewegend leren aan de slag is), zijn er ‘juf met verlof’ kaartjes gemaakt die passen bij de interactieve bal (die bal bestel je hier). Er zijn 18 opdrachtkaartjes voor de juf die (nog) zwanger is en 18 opdrachtkaartjes voor als de baby al geboren is. Download de opdrachtkaartjes ‘juf met verlof’ hier.

Sinterklaas

Kerst

Voor kerst zijn er twee verschillende opdrachten voor de interactieve bal ontworpen. 
Download hier de kerstbal-letters voor in de interactieve bal.
Download hier de kerst-rijm plaatjes voor in de interactieve bal.

Wil je aan de slag met bewegend leren en ben je op zoek naar kant-en-klaar materiaal? Kijk dan eens op naar het overzicht Beweegspellen!