Dynamische dictees

Werk je dagelijks met een dictee en zoek je af en toe een dynamische werkvorm, dan kun je wellicht met onderstaande wandeldictees aan de slag.

Lente

Bij het bloemen-dictee werken leerlingen in tweetallen en gaan zij op zoek naar 10 verschillende bloemen, met daarop een dictee woord. Leuk om in te zetten tijdens het thema lente. Meer info? Download het bloemen-dictee hier. Meer tips voor bewegend leren in de lente? Check deze blog: ‘Blog: bewegend leren in de lente’.

Pasen

Voor het thema ‘Pasen’ is het Paasei-dictee ontworpen. Voordat je begint knip je de Paaseieren uit en schrijf je op de achterkant een dicteewoord. De paaseieren verstop je op de gang/speelzaal/schoolplein. In tweetallen gaan leerlingen op zoek naar hun dicteewoord. Meer info? Download het Paasei-dictee hier.
Meer tips voor bewegend leren tijdens Pasen? Check deze blog: ‘Blog: Paasactiviteiten in beweging’.

Carnaval/feest

Voor het thema ‘Carnaval’ of feest, is het masker-dictee ontworpen. Voordat je begint knip je de maskers uit en schrijf je op de achterkant een dicteewoord. De maskers verstop je op de gang/speelzaal/schoolplein. In tweetallen gaan leerlingen op zoek naar hun dicteewoord. Meer info? Download het masker-dictee hier.
Meer tips voor bewegend leren tijdens Carnaval? Check deze blog: ‘Blog: bewegend leren rond Carnaval’.

Wil je aan de slag met bewegend leren en ben je op zoek naar kant-en-klaar materiaal? Kijk dan eens op naar het overzicht Beweegspellen!