Dynamische dictees

Werk je dagelijks met een dictee en zoek je af en toe een dynamische werkvorm, dan kun je wellicht met onderstaande wandeldictees aan de slag.

EK voetbal

Voor het thema ‘EK voetbal’ is ook een dynamisch dictee ontworpen. Voordat je begint knip je de plaatjes uit en schrijf je op de achterkant een dicteewoord. De kaartjes hang je op de gang/speelzaal/schoolplein. In tweetallen gaan leerlingen op zoek naar hun dicteewoord. Download het EK voetbal dictee hier.
Meer tips voor bewegend leren tijdens het EK voetbal? Check deze blog: Blog: Bewegend leren tijdens EK voetbal‘.

 

Zomer

Bij het zomers dictee werken leerlingen in tweetallen en gaan zij op zoek naar 10 zomerse plaatjes, met daarop een dictee woord. Leuk om in te zetten tijdens het thema vakantie. Download het zomers dictee hier

 

Formule 1

Bij het Formule 1 race dictee werken leerlingen in tweetallen en gaan zij op zoek naar 10 Formule 1 plaatjes, met daarop een dictee woord. Download het Formule 1 race dictee hier

 

Sint

Zodra het Sinterklaasjournaal start, zijn jouw leerlingen in de ban van (de aankomst van) de Sint. Om die betrokkenheid te behouden, kun je een sint dictee spelen. Download het Sint dictee hier. Zoek je meer actieve werkvormen rondom het thema Sinterklaas? Check dan de blog ‘Bewegend leren met de Sint‘ of de tweede blog ‘Bewegend leren met de Sint – deel 2‘.

Kerst

Speciaal voor Kerst is er een kerst dictee ontworpen. Leerlingen werken hierbij in tweetallen en gaan op zoek naar 10 kerst plaatjes, met daarop een dictee woord. Download het Kerst dictee hier.
Meer kerst activiteiten in beweging? Check deze blog!

Herfst

Speciaal voor in de herfst is er een herfst dictee ontworpen. Leerlingen werken hierbij in tweetallen en gaan op zoek naar 10 herfstplaatjes, met daarop een dictee woord. Download het herfst dictee hier.

 

Winter

Bij het Winter dictee werken leerlingen in tweetallen en gaan zij op zoek naar 10 winterse plaatjes, met daarop een dictee woord. Download het Winter dictee hier.

Griezelen

Speciaal voor de liefhebbers van griezelen is er een griezel dictee ontworpen. Leerlingen werken hierbij in tweetallen en gaan op zoek naar 10 griezelige plaatjes, met daarop een dictee woord. Ook leuk om in te zetten tijdens het thema Halloween. Download het Griezel dictee hier.
Meer griezelactiviteiten? Er is voor groep 3 en 4 ook een griezel loopspel ontworpen. Deze Griezel loopspellen check je hier

 

Bij mij thuis

Bij het ‘Bij mij thuis’ dictee werken leerlingen in tweetallen en gaan zij op zoek naar 10 plaatjes met voorwerpen uit huis, met daarop een dictee woord. Leuk om in te zetten tijdens het thema van de Kinderboekenweek. Download het ‘Bij mij thuis’ dictee hier
Meer bewegend leren rondom de Kinderboekenweek? Check de blog hier!

 

Pasen

Voor het thema ‘Pasen’ is het Paasei-dictee ontworpen. Voordat je begint knip je de Paaseieren uit en schrijf je op de achterkant een dicteewoord. De paaseieren verstop je op de gang/speelzaal/schoolplein. In tweetallen gaan leerlingen op zoek naar hun dicteewoord. Meer info? Download het Paasei-dictee hier.
Meer tips voor bewegend leren tijdens Pasen? Check deze blog: ‘Blog: Paasactiviteiten in beweging’.

Lente

Bij het bloemen-dictee werken leerlingen in tweetallen en gaan zij op zoek naar 10 verschillende bloemen, met daarop een dictee woord. Leuk om in te zetten tijdens het thema lente. Meer info? Download het bloemen-dictee hier. Meer tips voor bewegend leren in de lente? Check deze blog: ‘Blog: bewegend leren in de lente’.

Carnaval/feest

Voor het thema ‘Carnaval’ of feest, is het masker-dictee ontworpen. Voordat je begint knip je de maskers uit en schrijf je op de achterkant een dicteewoord. De maskers verstop je op de gang/speelzaal/schoolplein. In tweetallen gaan leerlingen op zoek naar hun dicteewoord. Meer info? Download het masker-dictee hier.
Meer tips voor bewegend leren tijdens Carnaval? Check deze blog: ‘Blog: bewegend leren rond Carnaval’.

Koningsdag

Voor het thema ‘Koningsdag’ is het koninklijk dictee ontworpen. Voordat je begint knip je de koninklijke plaatjes uit en schrijf je op de achterkant een dicteewoord. De kaartjes hang je op de gang/speelzaal/schoolplein. In tweetallen gaan leerlingen op zoek naar hun dicteewoord. Download het koninklijk dictee hier.
Meer tips voor bewegend leren tijdens Koningsdag? Check deze blog: ‘Blog: Bewegend leren rondom Koningsdag’.

 

Wil je aan de slag met bewegend leren en ben je op zoek naar kant-en-klaar materiaal? Kijk dan eens op naar het overzicht Beweegspellen!