Buitenspeeldag 2021

A.s. woensdag 9 juni is het weer zo ver, dan is het de nationale buitenspeeldag. Ga jij die dag ook met jouw groep (extra) naar buiten? De buitenspeeldag is een initiatief van Jantje Beton en Nickelodeon, om te stimuleren dat er buiten wordt gespeeld.

Neurowetenschapper Erik Scherder benoemt in dit filmpje het belang van buitenspelen voor de ontwikkeling van de hersenen. Zo is buitenspelen meestal een sociale gebeurtenis, kinderen leren om samen met andere kinderen te spelen. Het bevordert het empatisch vermogen van kinderen en het heeft een positief effect op de ontwikkeling van de hersenen bij (jonge) kinderen.

Lukt het jou niet om extra tijd vrij te maken in je lesrooster om vaker buiten te gaan spelen? Denk er dan eens over om het buitenspelen te combineren met lesstof, dan spreek je van bewegend leren. De Beweegspellen kunnen jou daar bij helpen! Deze kant-en-klare educatieve spellen kun je inzetten om aan de verschillende lesdoelen in de klas te werken! Twee vliegen in één klap dus! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *