Water- en fruitdag?!

Water- en fruit dag?!

Is het vandaag water-en-fruitdag of mag ik een koek eten? Die vraag krijg je als leerkracht misschien regelmatig te horen in de klas. Misschien heb je het hier ook weleens met ouders of collega’s over. Zijn wij als school verantwoordelijk voor gezonde leerlingen of een gezonde school, en wat is dat eigenlijk? Is dat een school waar leerlingen voldoende bewegen en ook nog eens gestimuleerd worden om gezond te eten? Of ligt die verantwoordelijkheid bij ouders?

Als school kun je een aantal dingen doen om hier het goede voorbeeld in te geven.
* Heb je als school bijvoorbeeld duidelijke afspraken gemaakt over de pauzehap?
* Wat wordt er getrakteerd als er iemand jarig is?
* Zijn er vaste dagen waarop kinderen fruit/groente en water meenemen?
* Geef jij als leerkracht zelf het goede voorbeeld, of geniet jij van een donut terwijl de kinderen appels en bananen naar binnen werken?

Om het eten van een gezond tussendoortje te stimuleren, kun je als school gebruikmaken van EU schoolfruit. Als je als school meedoet, krijg je gedurende 6 maanden gratis (!) drie porties groente en fruit per kind per week. Ook zijn er lessen over fruit, groente en gezonde voeding.

Deze week kun je je nog inschrijven en dan ontvangt de school in de week van 15 november de eerste lading fruit! Schrijf je in via deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *