Week van de motoriek

Week van de motoriek

week van de motoriek - bewegend leren

Aankomende week (1 t/m 5 november) organiseert kenniscentrum Sport & Bewegen samen met o.a. partners Ministerie van VWS, NOC*NSF, Wij Buurtsportcoaches, en Vereniging Sport en Gemeenten de Week van de Motoriek. Met dit jaar als thema ‘Meer én beter bewegen voor de jeugd’. 
Doel is dat beleidsmakers en professionals die met kinderen en jongeren werken op school, de kinderopvang, in de wijk of op de sportclub op de hoogte zijn van de juiste kennis om dit verder in de praktijk te brengen om zo kinderen meer én beter te laten bewegen.


Gedurende deze week kun je (online) aansluiten bij verschillende (gratis) webinars waarin actuele inzichten uit wetenschap, beleid en praktijk worden gedeeld naast concrete tips en ervaringen. Zo kun je meer leren over het belang van buitenspelen, 
hoe mbo-scholen zich inzetten om meer beweging in de dag van hun studenten te brengen en hoe Bewegend leren onderdeel kan zijn van een dynamische schooldag.
Wil jij met jouw klas, of nog liever de hele school (meer) aan de slag met bewegend leren? Vaak geven leerkrachten aan dat het (onnodig!) veel voorbereidingstijd vraagt. Wellicht kunnen de Beweegspellen dan een mooie kans zijn voor jouw school! 
Bekijk hier het actuele overzicht van kant-en-klare Beweegspellen waardoor bewegend leren voor jouw school laagdrempelig wordt.

Inschrijven voor de verschillende webinars kan via deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *