Bewegend leren met de Sint

Bewegend leren met de Sint!

De spannendste tijd van het jaar is voor de (onderbouw)kinderen van de basisschool weer aangebroken… Sinterklaas is weer in het land! Wil jij de energie van de kinderen de ruimte geven, maar tegelijkertijd ook aan de slag met taal/rekenactiviteiten, ga dan bewegend leren met de Sint! Hieronder verschillende activiteiten op een rij:

bewegend leren sint loopspel

Sint - loopspel

Speciaal voor de kinderen van groep (1-)2, 3, 4, 5-6 en 7-8  zijn Sint loopspellen ontworpen. De leerkracht print het spel (bij voorkeur op stevig papier) en snijdt/knipt de kaarten los. Hang de opdrachten verspreid over het schoolplein, de gymzaal, de gang of het (speel)lokaal. Leerlingen vormen tweetallen en krijgen per tweetal een antwoordblad. Leerlingen zoeken de verschillende opdrachten en voeren deze op de goede volgorde uit. De opdrachten bestaan o.a. uit: rijmen, de eerste letter, kies het juiste woord, verliefde getallen en (eenvoudige) sommen. Download de spellen hier!

Digi beweegspellen Sint

Er zijn vier verschillende Digi Beweegspellen rondom Sint ontworpen. Bij het eerste spel oefenen kinderen van groep 1-2(-3) met het herkennen van getalbeelden t/m 6. Het tweede spel gaat over meer/minder. Het derde spel is geschikt voor groep 3, daar oefenen leerlingen met + en – sommen t/m 10. Het laatste spel is geschikt voor groep 5-6; hier oefenen leerlingen met deelsommen t/m 100. De leerkracht opent het Digi Beweegspel op het digibord. Hier verschijnen verschillende opdrachten in het thema Sinterklaas. De leerkracht geeft zelf het tempo aan, doordat je zelf door de presentatie heen klikt. Zo kun je het spel eenvoudig aanpassen aan het niveau van jouw groep. De kinderen noemen hardop het bijpassende getal. Vervolgens voeren zij de bijbehorende beweging ook net zo vaak uit.

Download de Digi Beweegspellen hier!

Pakjes bezorgen

Beweegspel ‘Pakjes bezorgen’ is geschikt voor kinderen van groep (2-)3 en 4. Je gebruikt bij dit spel de getalkaartjes t/m 100 van Beweegspel ‘Buurman & buurman. Bij dit spel moeten de bezorgpieten pakjes gaan bezorgen in de juiste straat. Er zijn ook dakpieten die controleren of de pakjes op de goede plek bezorgd worden. Leerlingen oefenen bij dit spel met het benoemen van getallen t/m 100. Download de uitgebreide spelinstructie hier. Download de straat-kaarten hier

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *