Bewegend leren tijdens het WK voetbal

Bewegend leren tijdens het EK voetbal

Zijn jouw leerlingen ook in de ban van het aankomende EK voetbal? Dan kun je met onderstaande tips aan de slag met herhaling van lesstof. Van dynamisch voetbal dictee, EK voetbal zinnen tot aan diverse Digi beweegspellen om in te zetten. 

EK voetbal dictee

Ben jij op zoek naar een actieve werkvorm waarbij leerlingen samenwerken, oefenen met spelling én betrokken zijn? Ga dan aan de slag met het dynamisch dictee rondom het EK voetbal. 
Schrijf op de achterkant van de plaatjes een dicteewoord. Hang de plaatjes verspreid op het plein/in de gang op en maak tweetallen. Van ieder tweetal gaat één leerling op zoek naar een plaatje. Hij/zij leest het woord op de achterkant en loopt naar zijn/haar maatje. Daar noemt de leerling het woord en de ander schrijft het op. Daarna wisselen van rol. Download het EK voetbal dictee hier.

 

Ek voetbal zinnen groep 3-4

Ben jij leerkracht van groep 3-4 en wil je op een actieve manier aan de slag met het lezen van zinnen? Zoek een ruimte met voldoende beweegruimte, maak tweetallen. Er zijn zinnen op drie niveaus, E3, M4 en E4. Leerlingen lopen door de ruimte en zoeken een voetbal plaatje. Vervolgens lezen ze in tweetallen de zinnen op het leesblad, ze zoeken de zin die past bij het plaatje. 

Download de EK voetbal-zinnen hier.

Ek voetbal loopspel

Speciaal voor het EK zijn er voor de groepen (1-)2, 3, 4 en 5-6 ook EK voetbal loopspellen ontworpen! Bij een loopspel herhalen leerlingen in tweetallen de lesstof voor rekenen en taal/spelling van de afgelopen periode. 

Download het EK voetbal loopspel hier.

 

Digi beweegspellen

Met Digi Beweegspellen kunnen leerlingen op een actieve manier oefenen met verschillende lesdoelen. De leerkracht opent het Digi Beweegspel via het digibord en leerlingen geven antwoord met hun lijf. Er zijn Digi beweegspellen met deelsommen, het benoemen van woordsoorten en een Digi beweegspel waarbij leerlingen oefenen met zinsontleding.

Oefenen met deelsommen (alle tafels), kan met Digi beweegspel deelsommen. De spelers lossen de som op, en voeren de beweging net zo vaak uit als het juiste antwoord. Download het Digi Beweegspel WK ‘deelsommen’ hier.


Oefenen met het benoemen van woordsoorten (zelfstandig naamwoord, werkwoord, lidwoord, voorzetsel en bijvoeglijk naamwoord). 
Download het Digi Beweegspel WK ‘woordsoorten’ hier.

Oefenen met zinsontleding (persoonsvorm, onderwerp, lijdend voorwerp). Download het Digi Beweegspel WK ‘zinsontleding’ hier.

EK landen oefenen

Weten jouw leerlingen ook waar de deelnemende landen in Europa te vinden zijn? Je kunt hiermee (in beweging!) oefenen door gebruik te maken van de nieuwe Topo mat – Europa! Maak een kring en gooi de interactieve bal met daarin kaartjes met landen. De vanger noemt de naam van het land, de andere spelers roepen de hoofdstad. Vervolgens mag de vanger de bal weer gooien en loopt hij/zij naar de Topo mat om een poppetje (bijv. Tina Topo) bij het betreffende land neer te zetten. Hier staat een controleur die checkt of het poppetje op de goede plek staat. De controleur mag vervolgens naar de kring en de ‘vanger’ wordt nu controleur.

Download de landen kaartjes voor de interactieve bal hier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *