Bewegend leren tijdens het WK voetbal

Bewegend leren tijdens het WK voetbal

Terwijl de jonge kinderen van de basisschool op dit moment in de ban zijn van de Sint en zijn Pieten, leeft het aankomende WK voetbal in de bovenbouw wellicht juist wel. Van zondag 20 november t/m 18 december wordt in Qatar het WK voetbal gespeeld. Voor de groepen 5 t/m 8 zijn er diverse Digi beweegspellen om in te zetten. 

Digi beweegspellen

Met Digi Beweegspellen kunnen leerlingen op een actieve manier oefenen met verschillende lesdoelen. De leerkracht opent het Digi Beweegspel via het digibord en leerlingen geven antwoord met hun lijf. Er zijn Digi beweegspellen met deelsommen, het benoemen van woordsoorten en een Digi beweegspel waarbij leerlingen oefenen met zinsontleding.

Oefenen met deelsommen (alle tafels), kan met Digi beweegspel deelsommen. De spelers lossen de som op, en voeren de beweging net zo vaak uit als het juiste antwoord. Download het Digi Beweegspel WK ‘deelsommen’ hier.


Oefenen met het benoemen van woordsoorten (zelfstandig naamwoord, werkwoord, lidwoord, voorzetsel en bijvoeglijk naamwoord). 
Download het Digi Beweegspel WK ‘woordsoorten’ hier.

Oefenen met zinsontleding (persoonsvorm, onderwerp, lijdend voorwerp). Download het Digi Beweegspel WK ‘zinsontleding’ hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *