Actieve start van 2023

Actief starten aan het nieuwe jaar

Happy Newyear! Wil jij het nieuwe jaar op een actieve manier starten? Dan kun je wellicht met onderstaande activiteiten aan de slag!

De periode na de kerstvakantie worden ook wel de ‘Zilveren weken’ genoemd. Het is deze eerste weken weer aan te raden om minimaal 1x per dag een energizer met je groep te doen. In de blog ‘Energizers voor de Zilveren weken’ een overzicht van enkele energizers (incl. korte instructie!) die in alle groepen in te zetten zijn. 

2024 loopspel

Zoek je een werkvorm om de lesdoelen van de afgelopen periode op een actieve manier in te oefenen, dan is het 2024 loopspel wellicht iets voor jouw groep! Er zijn voor de groepen 1 t/m 6 verschillende versies ontworpen. Download de 2024 loopspellen hier.

Vakantiepraatje winter

Wil je jouw leerlingen gelegenheid geven om over hun vakantie te vertellen, maar niet in een eindeloze kring belanden? Met Digi beweegspel ‘vakantiepraatje winter’ kunnen kinderen d.m.v. bewegingen vertellen over hun vakantie. Download Digi beweegspel ‘vakantiepraatje winter’ hier.

Beweegspellen

Wist je dat er kant-en-klare Beweegspellen zijn ontwikkeld voor alle groepen van de basisschool? Met deze educatieve spellen kun je d.m.v. bewegend leren werken aan verschillende lesdoelen uit jouw leerjaar.

Beweegspellen onderbouw

In de onderbouwgroepen hebben leerlingen (gelukkig!) nog veel bewegingsmogelijkheden. Zeker in kleutergroepen wordt dagelijk veel (buiten) gespeeld. De Beweegspellen voor de onderbouw richten zich vooral op getalbegrip, maar vanaf groep 3 ook op letterkennis. Ook zijn er Beweegspellen voor het splitsen van getallen en plus- en minsommen.
Bekijk hier het overzicht Beweegspellen voor de onderbouw.

Beweegspellen middenbouw

Het aanbod Beweegspellen voor de middenbouw is ondertussen erg uitgebreid, van oefenen met plus- en minsommen, tot klokkijken en het oefenen met tafels. 
Bekijk hier het overzicht Beweegspellen voor de middenbouw.

Beweegspellen bovenbouw

Ook voor de bovenbouwgroepen van de basisschool zijn er Beweegspellen ontwikkeld. Deze richten zich vooral op herhaling van lesstof van eerdere leerjaren. Maar ook op het gebied van breuken/procenten zijn er verschillende spellen ontworpen.
Bekijk hier het overzicht Beweegspellen voor de bovenbouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *