Bewegend leren rondom de kerstboom – deel 3

Bewegend leren rond de kerstboom - deel 3

Dit is alweer de derde blog die in het teken staat van ‘bewegend leren met kerst’. In de eerste blog (2021) stonden verschillende activiteiten beschreven om met bewegend leren aan de slag te gaan, zoals het kerst-loopspel, maar ook kerstboom-estafette. Lees de blog ‘Bewegend leren rondom de kerstboom – deel 1 hier. Vorig jaar verscheen er een tweede blog, met daarin verschillende Digi Beweegspellen voor de bovenbouw, een tikspel rondom kerst en verschillende materialen voor in de interactieve bal. Lees de blog ‘Bewegend leren rondom de kerstboom – deel 2 hier.
Dit keer weer nieuwe activiteiten om in de verschillende groepen in te zetten. Zodat je weer in beweging kunt leren rond de kerstboom!

Kerstzinnen

Ben jij leerkracht van groep 3(-4) en wil je op een actieve manier aan de slag met het lezen van zinnen? Zoek een ruimte met voldoende beweegruimte, maak tweetallen. Er zijn zinnen op twee niveaus, M3 en E3. Leerlingen lopen door de ruimte en zoeken een kerstplaatje. Vervolgens lezen ze in tweetallen de zinnen op het leesblad, ze zoeken de zin die past bij het plaatje. 
Download de kerst-zinnen hier. 

Kerst dictee

Wil je dat jouw leerlingen actief betrokken zijn tijdens een dictee? Laat leerlingen dan op zoek gaan naar hun eigen dicteewoorden, in de vorm van kerst plaatjes! Bij het kerst dictee werken leerlingen in tweetallen. Print de plaatjes uit en schrijf op de achterkant de gewenste dicteewoorden. Download het kerstdictee hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *